IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Азиатските борси приключиха със смесени резултати

Притесненията за Гърция и очакванията за трудовия пазар в САЩ доведоха до леки изменения в петъчната търговия

11:01 | 06.02.15 г.
Автор - снимка
Редактор
Азиатските борси приключиха със смесени резултати

Азиатските борси приключиха търговията в петък със смесени резултати в очакване на доклада за заетостта в САЩ по-късно през деня. Нервността около програмата за спасение на Гърция също оказа влияние върху настроенията, пише CNBC.

По-високата цена на петрола бе важен фактор за азиатските трейдъри. Петролът сорт брент и американският суров петрол се търгуваха над 50 долара за барел, след като поскъпнаха с по 5%.

Докладът за заетостта извън земеделския сектор в САЩ се очаква да покаже равнище от 234 000 нови работни места през януари според допитване на Ройтерс до икономисти. През декември бяха създадени 252 000 работни места.

Основните американски индекси се увеличиха с 1% в четвъртък в очакване на публикуването на данните.

Междувременно притесненията за Атина останаха централна тема след като финансовите министри на Германия и Гърция открито влязоха в сблъсък по време на пресконференция в Берлин. Те не успяха да постигнат каквато и да е сделка за решението на гръцката криза.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 23:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още