IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Азиатските индекси не намериха единна посока

Пазарът прояви предпазливост преди очакваните през уикенда данни от Китай

11:13 | 12.09.14 г.
Азиатските индекси не намериха единна посока

Водещите борсови индекси в Азия затвориха последната сесия за седмицата с разнопосочни резултати, като инвеститорите избегнаха по-агресивните залози преди публикуването на ключовите китайски данни през уикенда.

"По-голямата част от Азия продължи да се бори и днес, проявявайки известна степен на предпазливост преди заседанието на Федералния резерв през следващата седмица, данните от Китай и новите санкции на ЕС спрямо Русия", посочи пред CNBC пазарният стратег в IG Стан Шаму.

Индексът Nikkei 225 добави 0,25% до 15 948,29 пункта, стимулиран от спада на йената до 107 за един долар.

Softbank отчете ръст от 2,3 на сто, докато Sony добави 1% след новината за споразумението за предоставяне на интернет базирани телевизионни услуги с Viacom.

Китайските акции също отчетоха ръстове, като Shanghai Composite нарасна с 0,88% до 2 331,95 пункта.

В центъра на вниманието бе финансовият сектор. Agricultural Bank of China се покачи с 0,8 на сто, докато Industrial and Commercial Bank of China се отърси от първоначалния спад, за да се разшири с 0,6 на сто.

Данните от страната показаха, че продажбите на автомобили в континенталната част на Китай са спаднали през август. Въпреки това местните автомобилопроизводители пренебрегнаха статистиката. Faway Automobile се разшири скромно с 0,1%, докато SAIC Motor напредна с почти 3 на сто.

Австралийският бенчмарк S&P ASX 200 удари едномесечно дъно от 5 531,14 пункта, губейки 0,27%.

Westpac и Australia & New Zealand Bank изтриха по 1%, докато National Australia Bank се смъкна с 0,5 на сто.

Южнокорейският индекс KOSPI се покачи с 0,38% до 2 041,86 пункта след отчетеното едномесечно дъно в предходната сесия.

Ръстът бе стимулиран от представянето на сините чипове. Автомобилопроизводителите Hyundai Motor и Kia Motors добавиха съответно 3% и 2,6%, докато капитализацията на Samsung Electronics нарасна с 0,8 на сто.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:13 | 12.09.14 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още