IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Повишения на борсите в Азия при вяла търговия

Инвеститорите остават в очакване на повече новини от годишната среща на централните банкери на САЩ

11:11 | 22.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Повишения на борсите в Азия при вяла търговия

Водещите фондови пазари в Азия затвориха последната сесия за седмицата с повишения на фона на положителните сигнали от Wall Street от предходния ден. Търговията обаче остана вяла, тъй като инвеститорите остават в очакване на повече новини от годишната среща на централните банкери на САЩ в Джаксън Хоул.

Стабилизирането на йената постави под натиск желанието на инвеститорите за риск в Япония, което от своя страна доведе до прекратяване на 9-дневната възходяща серия на Nikkei 225. В по-голямата част от търговията индексът се търгуваше без изменение, за да затвори в крайна сметка със спад от 0,30% до 15 539,19 пункта.

Сред печелившите бяха фармацевтичната фирма Shionogi с ръст от 2 на сто и Shinsei Bank, която добави 1 на сто. Според информация на вестник Nikkei кредиторът планира да наддава за потребителския бизнес в Япония на Citigroup.

В Австралия S&P ASX 200 затвори със скромен ръст от 0,12% до 5 645,60 пункта в петък, за да се разшири в седма поредна сесия.

Производителят на петрол и газ Santos напредна с почти 4%, след като финансовият отчет на дружеството за първото полугодие надхвърли очакванията.

Китайският индекс Shanghai Composite нарасна с 0,46% до 2 240,81 пункта.

Капитализацията на Merchants Bank се разшири с близо 1 на сто, докато Minsheng Bank добави 0,6 на сто.

С ръст в петък затвори и южнокорейският индекс KOSPI. Бенчмаркът добави 0,61% до 2 056,70 пункта.

Пазарът наблюдаваше Hyundai Motor, чийто книжа се търгуваха с ръст от 0,2 на сто на фона на очакванията служители да организират частична стачка по-късно през деня.

LG Electronics изтри 2,7% въпреки новината, че компанията може да представи нов смартфон през октомври.

Върховният съд на Индонезия единодушно подкрепи резултата от президентския вот от миналия месец, което проправи пътя към поста за избрания от народа Йоко Видодо. Индексът Jakarta Composite обаче изтри 0,4 на сто в петък.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:43 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още