IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Австралийските акции изкачиха 6-годишен връх

Търговията в Китай бе под натиск заради опасенията за възможен фалит на дружество от строителния сектор

11:09 | 17.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Австралийските акции изкачиха 6-годишен връх

Водещите фондови пазари в Азия изтриха ранните ръстoве, за да затворят търговията в четвъртък с понижения въпреки поредните рекорди на Wall Street от предходния ден.

Американският бенчмарк Dow Jones Industrial Average постигна своя 15-ти исторически връх от началото на 2014 г., стимулиран от доброто представяне на технологичните акции.

Същевременно Бежовата книга на Федералния резерв на САЩ показа, че икономиката се разширява с умерено темпо. Друг доклад отбеляза, че американската индустрия е нараснала за пети пореден месец през юни.

В центъра на вниманието бе австралийският бенчмарк S&P ASX 200, който изкачи нов 6-годишен връх от 5 522,40 пункта, добавяйки 0,06% за деня.

Капитализацията на Mount Gibson нарасна с над 5 на сто след публикуваните рекордни продажби за цялата година. Производителят на петрол Woodside Petroleum пък добави 1% след отчитане на годишен ръст на приходите в размер на 24,8% през второто тримесечие.

В Китай Shanghai Composite спадна за втори ден, свивайки се с 0,57% до 2 055,59 пункта.

Инвеститорските настроения бяха поставени под натиск, след като строителното дружество Huatong Road & Bridge предупреди, че може и да не бъде в състояние да изплати дълговете си в размер на 65 млн. долара през следващата седмица поради продължаващите проблеми в сектора.

Японският Nikkei 225 отстъпи с 0,06% до 15 370,26 пункта.

Акциите на Sumitomo Electric Industries поскъпнаха с 1,5 на сто, след като американският производител 3M заяви, че ще откупи от японското дружество дела му в съвместното им предприятие за сумата от около 885 млн. долара.

В Южна Корея бенчмаркът KOSPI нарасна до близо двумесечен връх oт 2 020,90 пункта, добавяйки 0,37 на сто.

Тласък на инвеститорското доверие дадоха данните, показващи първи ръст на цените на производител от 20 месеца през юни.

Сред най-печелившите бяха LG Display и LG Electronics, които добавиха съответно 4% и 3 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:44 | 18.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още