IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Китайското предизвикателство пред Драги за 4 трлн. долара

Диверсифицирането на валутните резерви на Пекин е удар срещу опитите на шефа на ЕЦБ да отслаби еврото

11:51 | 10.06.14 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Графика на деня: Китайското предизвикателство пред Драги за 4 трлн. долара

Планът на президента на ЕЦБ Марио Драги да отслаби еврото, за да подпомогне износителите от еврозоната, се сблъсква с предизвикателство на стойност 4 трлн. долара, а именно – как да се справи с усилията на Китай да диверсифицира валутните си резерви, повечето от които са в долари, пише Bloomberg.

Графиката показва общите резерви на Китай, включващи ДЦК и валута, делът им в световните резерви, както и курса на юана и еврото спрямо долара от началото на 2013 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 03:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 3
boogeyman
преди 10 години
аз също смятам, че единствения начин Драги да откаже китайците да си обръщат доларите в евро, е де започне и той най-накрая да печата.. проблема е, че Меркел не дава.. утре даже имат среща двамцата и е възможно Меркел да поскастри малко Драги.. хич не е лесна неговата..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 17 rate down comment 3
ABBA
преди 10 години
"...ЕЦБ да отслаби еврото..." означава ЕЦБ да напечата повече шарени хартийки, които работливите китайци да колекционират. Така ще бръкнат и в джоба на наивните европейци, които мислят, че шарените хартийки са пари.За протокола: Пари са благородните метали, земята, друго движимо и недвижимо имущество. Другото са обещания на "политици", т.е. добре платени продажници.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още