IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговия в земя без деца

Една от характеристиките на японския демографски дебат е колко безразлични са самите японци по този въпрос

17:07 | 09.05.14 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Хората над 65 години са над 25% от населението на Япония. <em><u>Снимка: Ройтерс</u></em></p>

Хората над 65 години са над 25% от населението на Япония. Снимка: Ройтерс

Последна актуализация: 01:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

5
rate up comment 6 rate down comment 0
kane
преди 10 години
привнесеният ни строй трябва да бъде наричан трап и тализъм, защото РБ пропада пезспирно 25г вече, но сякаш на никой не му прави впечетление
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 1
kane
преди 10 години
Учудвам се че не става въпрос за България, а за Япония!Трагдита е у нас, не я търсете по светаТова да се превежда не е никаква журналистика......хората у нас са със прихика на държавата ни/или обратното може би е по-вярно/ Живеем с чуство на безраличие, безпомощност, безперспективност, подчиненост и безсилиеИначе а-у фашиза у нас процъфтява, за разлика от всичко останало Искам да прочета колко деца са родени в РБ и колко българчета от бъллгарски родители в чужбина за миналата годинаПропагандата "глобализъм", "сто", нато" и "европа без граници- ес" цели само асимилация на култури, езици, религии и мароди малки като нашияИ слепите го виждат вече, но политиците ни са "откъснати от народа и реалността" улисани в преследване на "светло бъдеще" за децата на внуците си...но в крайна сметка политиците представляват народа си...!?!..самоубиващ се вид ли е българина тогава?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 0
studioaa
преди 10 години
Нацията няма да изчезне това е ясно, а само българският етност. Интересно ми е как официалната статистика хем подвърждава, че у нас живеят 2.2 милиона пенсионера, хем твърди, че всеки пети и нас е пенсионер, т.е страната има 11 млн. жители, нещо което е абсурдно. Реално в България всеки трети е пенсионер, а ако извадим малцинствата от сметката почти 40% от българите са пенсионери. А през 2050 очакваме само един на всеки 4 да е под 55г, а едва един на всеки 20 да е на възраст под 18г.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 0
melon
преди 10 години
Еми последният ще затвори вратата и така... Успешните народи се развиват и размножават, неуспешните залиняват...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 1
studioaa
преди 10 години
Колкото и да пишете за ниската раждаемост в Япония у нас нещата са поне двойно по-зле, но явно има цензура по тези въпроси и медиите мълчат по въпроса. Според международните институции населението у нас е надценено с 500-600 хил. души, а това са основно млади хора имигрирали по света, но все още се водят, че живеят у нас. След като тези хора се изключат от сметката и се отчете реалната имиграция България е най-застарялата и най-бързо намаляваща нация в света. Раждаемостта на българския етнос е между 0.6-0.8 деца на жена и той се допи с 25/1000, а не със 8/1000 с колкото се топи нацията ни. Освен това около 38% от етническите българи у нас са пенсионери, а не около 25% колкото са в Япония.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още