IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Азия е изправена пред криза на кокосовите палми

Регионът произвежда около 85 на сто от световното количество от стоката

11:28 | 04.11.13 г.
Азия е изправена пред криза на кокосовите палми

Азиaтските кокосови палми, които са традиционен пейзаж от Филипините до Индия, са изправени пред криза на продуктивността. Ограничаването на реколтата ще засегне мнозина, тъй като растенията са източник на прехрана и доходи за милиони.

Дърветата, много от които са били засадени в последните години, вече не дават достатъчно количество продукцията, което да задоволи нарастващото търсене в световен мащаб, показва проучване на базираната в Рим Организация по прехрана и земеделие (ОПЗ).

“Има спешна нужда от презасаждане и подмладяване“, заяви Хироюки Конума, регионален представител за Азия и Тихия океан в ОПЗ, която е в състава на ООН.

Казусът с производителността на кокосовите дървета е сериозен проблем за селските райони в Азиатско-тихоокеанския регион. Там се произвежда около 85 на сто от световното количество от стоката, която се използва за храна, гориво и в козметичната промишленост.

Във Филипините – една от най-големите страни производителки на кокосово масло, един на всеки пет души зависи от реколтата, сочат данните на Asian and Pacific Coconut Community. Базираната в Джакарта организация прогнозира, че реколтата може да се повиши благодарение на милионите дребни производители.

Повече по темата може да научите от материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:22 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още