IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фед постави под натиск печалбите на сингапурските банки

Решението за запазване на стимулите през септември изненада гигантите OCBC и DBS, като понижи търговските им приходи

11:41 | 01.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Фед постави под натиск печалбите на сингапурските банки

Решението на Федералния резерв да запази размера на стимулите през септември изненада пазарите, което повлия негативно на печалбите на две от големите банките в Сингапур – OCBC и DBS, съобщава CNBC.

Приходите на DBS спаднаха до 104 млн. сингапурски долара през септември спрямо 178 млн. през август и 171 млн. през юли. Понижението бе продиктувано основно от спада в приходите от търговски операции.

Въпреки това банката все пак постигна нетна печалба за третото тримесечие в размер на 862 млн. сингапурски долара, или с 1 на сто повече спрямо година по-рано.

Анкетираните от Ройтерс анализатори очакваха нетна печалба от около 828 млн. сингапурски долара.

"Възприехме сигналите на Фед погрешно. Бяхме съвсем сигурни, че ще изтънят стимулите през септември", каза Пиюш Гупта, главен изпълнителен директор на DBS. "Задържахме консервативна позиция по отношение на управлението на ликвидността, което приложи известен натиск върху нашата тримесечна печалба", допълни още той.

"Не смятам, че Фед ще изтъни програмата си в скоро време. Ако се вгледате в данните от САЩ, ще видите, че те не са силни", отбеляза още той.

OCBC също усети негативния ефект от решението на Фед. Банката публикува спад на нетната тримесечна печалба до 47 млн. сингапурски долара от 144 млн. преди година.

"Предизвикателните пазарни условия, свързани с несигурността по отношение на плановете на Федералния резерв на САЩ за постепенното намаляване на покупки на облигации понижиха търговските ни приходи", Самюел Циен, главен изпълнителен директор на OCBC.

Приходите на OCBC все пак останаха устойчиви, като дружеството отчете нетна печалба за тримесечието в размер на 759 млн. сингапурски долара при пазарни очаквания за 642 млн.

Третата голяма банка в страната – UOB, ще публикува финансовия си отчет на 5 ноември.

Повече за програмата за количествени улеснения на Федералния резерв и влиянието ѝ върху акциите в САЩ може да научите от материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:16 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още