IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Новините от Япония ще са в основата на пазарните действия

Пазарните участници ще очакват и решението на Новозеландската централна банка за основната лихва

09:19 | 09.09.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Новините от Япония ще са в основата на пазарните действия

Инвеститорските погледи през новата седмица ще бъдат насочени към някои ключови икономически новини от Страната на изгряващото слънце, в това число данните за текущата сметка, ревизирания доклад за брутния вътрешен продукт (БВП), статистиката за банковото кредитиране и други. Пазарните участници ще очакват с интерес и решението на Новозеландската централна банка за основната лихва.

През първия ден от седмицата в Япония се очакват данните за текущата сметка и банковото кредитиране, както и ревизираната статистика за БВП през второто тримесечие – най-широкия индикатор за икономическата активност и водеща мярка за икономическото здраве.

В Австралия ще бъдат публикувани данните за обявите за работа и ипотечните кредити. В същото време китайските власти ще представят статистиката за инфлацията на потребителските цени, която съставлява по-голямата част от общата инфлация.

В Швейцария ще бъдат публикувани данните за продажбите на дребно – правителствената мярка за потребителските разходи, които съставляват по-голямата част от цялостната икономическа активност, както и данните за нивото на безработицата.

Късно в понеделник пък в Канада се очакват правителствените данни за разрешителните за строителство – водещ индикатор за бъдещата строителна активност.

Във вторник Японската централна банка ще представи протокола от последното си заседание с фокус монетарната политика. Документът е очакван с интерес от инвеститорите, тъй като може да даде допълнителни насоки относно бъдещето на паричните условия в третата по сила икономика в света. Японските власти също така ще оповестят данните за промишлената активност.

Същевременно в Китай се очакват данните за инвестиции в дълготрайни активи и промишленото производство.

По-късно през деня гуверньорът на Английската централна банка Марк Карни ще направи пред Британското финансово министерство изявление относно икономическите перспективи пред страната.

В сряда Япония ще публикува производствения BSI индекс. Междувременно в Австралия се очакват данните за потребителските настроения.

В Обединеното кралство пък ще бъдат оповестени правителствените данни за промяната в броя на безработните, общото равнище на безработицата, както и средните доходи.

В четвъртък Централната банка на Нова Зеландия ще обяви решението си относно основния лихвен процент, като същевременно ще даде насоки за бъдещето на паричната си политика. В Япония се очакват официалните данни за поръчките на основни машини – водещ индикатор на производството.

Европейската централна банка ще публикува месечния си бюлетин, който очертава икономическите перспективи на банката. Евростат пък ще оповести данните си за промишленото производство.

По-късно през деня канадските власти ще представят официални си данни за инфлацията на цените на жилищата – важен показател за търсенето в сектора на жилищното строителство.

Същевременно в САЩ се очаква традиционният правителствен доклад за първоначалните молби за безработица – един от водещите икономически индикатори, както и официалните данни за цените на вноса.

През последния ден от седмицата в Нова Зеландия се очакват данните за производствената активност. В Швейцария пък ще бъде публикуван доклада за инфлацията на цените на производител.

По-късно през деня пък американските власти ще публикуват докладите за продажбите на дребно и инфлацията на цените на производител.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още