IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръстове на пазарите в Южна Корея и Япония в очакване на ключовите новини от САЩ

Повечето индекси в региона смениха няколко пъти посоките си по време на сесията

12:10 | 17.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Ръстове на пазарите в Южна Корея и Япония в очакване на ключовите новини от САЩ

Пазарите в Южна Корея и Япония отбелязаха ръстове в сряда, докато китайски борси отстъпиха в очакване на речта на председателят на Федералния резерв Бен Бернанке по-късно през деня, съобщава MarketWatch.

Южнокорейският бенчмарк Kospi завърши сесията със скок от 1,1%, докато в Япония Nikkei Stock Average нарасна минимално с 0,1 на сто. Австралийският индикатор S&P/ASX 200 от своя страна загуби 0,1%.

Основният китайски индекс Shanghai Composite се смъкна с 1 на сто след слаба следобедна сесия, а в Хонконг Hang Seng добави 0,2%.

Повечето индекси в региона смениха няколко пъти посоките си по време на сесията, след като инвеститорите продължават да са в очакване на изявлението на Бернанке пред Камарата на представителите относно бъдещите монетарни политики на американската централна банка.

Председателят на Фед ще направи двудневно обръщение пред долната камара на щатския Конгрес. През миналата седмица Бернанке даде тласък на повечето пазари, обявявайки намеренията на американската централна банка да не бърза с преустановяването на месечната си програма за изкупуване на активи в размер на 85 млрд. долара.

Американските пазари отбелязаха понижения във вторник, след като гигантът Coca-Cola Со. оповести по-лоши от очакваното финансови резултати за приключилото на 30-ти юни тримесечие. Борсите останаха под натиск и след изказването на председателя на Фед в Канзас Сити Естер Джордж, според когото централната банка трябва да ограничи покупки си на облигации по-рано от обявеното.

Ръстът на борсата в Хонконг дойде, след като китайските власти обявиха, че преките чуждестранни инвестиции в страната са достигнали 28-месечен връх през юни.

Междувременно китайската агенция Синхуа съобщи, че печалбата на държавните дружества извън финансовия сектор е нараснала със 7% през първата половина на годината. От китайското министерство на земята и ресурсите пък обявиха, че цените на земите се очаква да продължат да се покачват през текущото тримесечие.

В Токио акциите на Mitsubishi Motors Corp. скочиха с 11,1%, след като вестник Nikkei съобщи, че компанията най-вероятно ще изплати между 30% и 40% от печалбата за приключилата през март текуща финансова година под формата на дивиденти.

Ценните книжа на NEC Corp. поскъпнаха с 4,8%, след като в отделна статия вестник Nikkei заяви, че компанията ще излезе от бизнеса със смартфони, след като не успя да постигне договорка за сътрудничество с китайската Lenovo Group Ltd.

Листнатите на борсата в Шанхай добивни компании отбелязаха солидни ръстове. Ценните книжа на China Shenhua Energy Co. скочиха с 5,6 на сто, докато при China Coal Energy покачването бе с 3,8%.

Акциите на Datang International Power Generation Со. нараснаха с 0,3% в Хонг Конг и с 3,5% в Шанхай, след като компанията обяви, че очаква скок на печалбата от 70%-80% за първото полугодие спрямо същия период на 2012 г.

В Австралия акциите на компанията за сърф екипировка Billabong International Ltd. скочиха с 34 на сто след новината за осигуряването на така необходимия спасителен заем. От производителя на спортни стоки обявиха също плановете си за замяна на изпълнителния директор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:19 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още