IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Борсите отвъд Океана са в очакване новия сезон на отчетите*

Alcoa донесе позитивните нагласи след като данните за продажбите и печалбата разбиха очакванията на анализаторите

18:39 | 09.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Борсите отвъд Океана са в очакване новия сезон на отчетите*

Основните американски борси отварят с позитивни очаквания за новия сезон на отчетите. Крак повлече алуминиевият гигант Alcoa, чиито акции се повишиха след като обяви ръст на продажбите и печалбата за второто тримесечие.

„Инвеститорите са в очакване на юлските финансови отчети и се чувстват добре, точно сега след като Alcoa разби прогнозите на анализаторите за невзрачно представяне”, коментира Фред Диксън анализатор от Davidson Companies, цитиран от Market Watch.

Сделката между веригите супермаркети Kroger и Harris Teeter Supermarkets пък стана причина за повишаването на акциите и на двете компании. Kroger планира да разшири присъствието в югоизточните части на САЩ и това е причината за придобиването на своя конкурент. Сделката се оценява на 2,5 млрд. долара.

Акциите на LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton поскъпват след като стана факт сделката за покупката на италианския бранд Loro Piana. LVMH ще плати 2 млрд. евро за 80% от акциите на италианската компания.

На фона на тези позитивни новини в първите часове Dow Jones записва ръст от 0,4% до стойност от 15 285,42 пункта. S&P добави малко над половин процент до 1 649,71 пункта. За Nasdaq увеличението е от 0,49% до 3 501,74 пункта.

*Информацията е актуална към 18:20 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:43 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още