IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Печалбите на индустриалните компании в Китай отчитат ръст през април

По-високите печалби може да доведат до повишаване на инвестициите във фабриките и оборудването за тях

14:53 | 27.05.13 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбите на индустриалните компании в Китай отчитат ръст през април

Печалбите на индустриалните компании в Китай се покачват през април, сочат данни на статистическото бюро на страната. Ръстът е с над 9% спрямо печалбите година по-рано. За сравнение, през март беше отчетен ръст от малко над 5%.

Данните се подобряват благодарение на силните резултати на предприятията от енергийния, автомобилния и телекомуникационния сектори, съобщи Bulgaria on Air.

Въпреки, че анализатори очакваха индустриалният сектор на Китай да продължи да отслабва, той остава стабилен. По-високите печалби може да доведат до повишаване на инвестициите във фабриките и оборудването за тях. Това от своя страна би подкрепило ръста на икономиката, след като правителството в Пекин не предложи допълнителни стимули.

Междувременно китайският президент Си Дзинпин обяви, че правителството ще заложи на частния сектор за възстановяването на икономиката на страната. Планира се и промяна в регистрационната система за домакинствата, която възпрепятства урбанизацията.

Управляващите в Китай също така планират да заложат на не толкова агресивна политика с цел запазване на околната среда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:49 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още