IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индия очаква забавяне на икономическия ръст до 5%

С тези темпове на разширяване на икономиката е невъзможно да се осигурят достатъчно работни места за нарастващото население

15:17 | 07.02.13 г.
Индия очаква забавяне на икономическия ръст до 5%

Икономическият растеж на Индия ще се забави до 5% през фискалната година, която приключва в края на март, прогнозира правителството на страната, цитирано от АП.

Ако прогнозата се реализира, това ще е най-слабият ръст на брутния вътрешен продукт (БВП) от десетилетие, отбелязва информационната агенция.

За сравнение, през миналата година икономиката на Индия нарасна с малко над 6%.

Забавянето на икономиката е предизвикателство и за пазара на труда в страната. С тези темпове на разширяване на икономиката е невъзможно да се осигурят достатъчно работни места за нарастващото население.

Индия се бори с високата инфлация, застоя в потреблението и високите лихви на фона на разширяващ се дефицит и отслабваща валута. Управляващата партия обеща да проведе реформи, но заради изборите през следващата година се очаква популистките политики отново да вземат връх.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:46 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още