IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-ясната тенденция на азиатските борси остава ... липсата на тенденция

Тенденцията на азиатските пазари е да се справят добре, когато перспективите пред световната икономика се подобряват, коментира анализатор

14:42 | 28.01.13 г.
Най-ясната тенденция на азиатските борси остава ... липсата на тенденция

Хонконгският индекс Hang Seng напредна с 0,4% до 23 671,88 пункта, като акциите на Anhui Conch Cement Co. повишиха стойността си с 3,5% до 29,75 хонконгски долара, след като Shenyin & Wanguo Securities Co. препоръча покупки на акциите от сектора, позовавайки се на предвиждане, че търсенето на цемент може да надхвърли очакванията заради увеличените инвестиции в инфраструктурни проекти, увеличаващите се продажби на недвижими имоти и урбанизацията.

„Тенденцията на азиатските пазари е да се справят добре, когато перспективите пред световната икономика се подобряват“, заяви Кием До, ръководител на отдела за мултиактивни стратегии в Азия в хонконгския филиал на Baring Asset Management Ltd. По целия свят са налице перспективи за подобряване в иконмиките и поради тази причина – и за подобряване на печалбите на компаниите. Двете най-големи икономики се развиват в положителна посока, а Япония обяви доста политики, които целят връщането на инфлацията“, добави той.

Пазарната капитализация на Hengan International Group Co. нарасна с 2,5% до 78,25 хонконгски долара за акция, но тази на China Cosco Holdings Co. се сви с 5,1% до 4,08 хонконгски долара за акция, след като тя обяви, че са ѝ наложени ограничения за продажба на акциите в Китай на фона на прогнозата ѝ за „значителна“ загуба през 2012 г.

Тайванският индекс Taiex прибави 0,55% до 7 714,67 пункта, след като тайванският долар и южнокорейският вон поевтиняха в най-голяма степен в рамките на денонощието от 16 месеца спрямо щатския долар, което предизвика спекулации, че централните банки може да търсят по-нисък обменен курс, за да подпомогнат износителите.

В Южна Корея KOSPI се понижи с 0,4% до 1 939,71 пункта дори след като потребителското доверие в страната изкачи 8-месечен връх, а новият президент на страната Парк Гън Хе обеща да подкрепя икономическия ръст и разходите.

Акциите на Samsung Electronics Co. загубиха 3,2% от стойността си до 1,372 млн. вона, след като компанията предупреди за забавяне в световното търсене и посочи, че по-силният вон може да понижи оперативната ѝ печалба за годината и въпреки решението ѝ да вложи 1,7 млрд. долара в производствени мощности в китайския град Куншан а тези на Kia Motors Corp. поевтиняха с1,5% до 49 000 вона.

Пазарната капитализация на Korea Exchange Bank обаче нарасна с 6,3% до 7 790 вона за акция, след като Hana Financial Group Inc. обяви план за придобиването ѝ.

Австралийските борси днес останаха затворени заради национален празник.

В Индонезия Jakarta Composite изтри 0,5 4 416,94 пункта, но сингапурският индекс FTSE Straits Times спечели 0,1 до 3 273,91 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:58 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още