IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сингапур избегна рецесията

Растежът през последната четвърт на 2012 г. е бил подкрепен от възстановяването при услугите, но производствoто се свива

10:23 | 03.01.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Сингапур избегна рецесията

Сингапурската икономика избегна навлизането в техническа рецесия, след като БВП през последното тримесечие се оказа по-висок от очакваното, съобщава BBC. 

Икономиката на страната за периода се е разширила с 1,1% на годишна база, а спрямо предходното тримесечие – с 1,8%, спрямо свиване от 6,3% за третото тримесечие.

Растежът е би подкрепен от възстановяването при услугите – търговията на дребно, финансовия и застрахователния сектори.

Настоящата оценка на правителството за растежа през миналата година е 1,2%, което е под предишната му прогноза за ръст от 1,5%.

Министерството на търговията и индустрията обяви, че на икономиката се е отразила слабостта в производствения сектор, който се свива през последните три тримесечия, повлиян от забавящото се глобално търсене.

През последното тримесечие на 2012 г. производството в Сингапур е спаднало с 10,8% спрямо предходното, след свиване с 9,9% през третото.

Според анализатори секторът може да остане под натиск през следващите месеци заради слабото търсене в световен мащаб.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:36 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още