IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Производственият индекс на HSBC за Китай е на деветмесечно дъно

Съотношението поръчки към запаси е на най-ниското си ниво от декември 2008 г., посочва анализатор

10:05 | 23.08.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Производственият индекс на HSBC за Китай е на деветмесечно дъно

Промишленото производство в Китай се свило през август с най-много от девет месеца насам, показва индексът на HSBC, който констатира спадащи поръчки от чужбина и нарастващи запаси.

Това е знак, че вероятно са необходими нови мерки, за да се спре забавянето на икономиката вече в седмо поредно тримесечие, пише Ройтерс. 

Предварителните данни за индекса на мениджърите по доставките в промишлеността се е понижил през този месец до 47,8 пункта – най-ниското ниво от ноември. Предварителните данни за юли бяха 49,5 пункта, а окончателните – 49,3 пункта.

Индексът HSBC Flash China PMI няколко месеца се колебае близо до 50 пункта – границата, която отделя растежа от свиването. Понастоящем индексът е на нива, които не са срещани често след финансова криза от 2008-2009 г.

“Запасите са на исторически връх, а съотношението поръчки към запаси е на най-ниското си ниво от декември 2008 г. Показателят за чуждестранните поръчки към запасите пък е най-ниският от януари 2009 г. Много трудно е да се намери нещо положително в данните“, коментира Робърт Рени, главен валутен стратег в Westpac Bank.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:20 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още