IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сингапурските ДЦК с 10 пъти по-висока възвръщаемост от останалите с рейтинг ААА

Островната държава се радва на най-големия бюджетен излишък в света като процент от БВП, а местната валута продължава да поскъпва

11:14 | 18.08.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Сингапурските ДЦК с 10 пъти по-висока възвръщаемост от останалите с рейтинг ААА

Възвръщаемостта на сингапурските ДЦК е над 10 пъти по-голяма от тази на други страни с топ ААА кредитен рейтинг, пише Bloomberg. 

Продължителната дългова криза в Европа остави островната държава сред група от само седем страни с първокласен рейтинг и стабилна перспектива и според трите водещи кредитни агенции - Moody’s, S&P и Fitch.

Освен Сингапур, това са Aвстралия, Канада, Дания, Норвегия, Швеция и Швейцария.

Облигациите на Сингапур носят 11,2% от началото на годината (в щатски долари) спрямо едва 1% за книжата на Австралия, Канада и САЩ, показват индекси на Bank of America Merrill Lynch.

През тази година сингапурският долар поскъпна спрямо 14 от 16 основни валути, след като централната банка на страната обяви през април, че ще толерира това, за да обуздае инфлацията.

Поскъпването на местните облигации може да привлече инвеститори, тъй като Moody’s миналия месец понижи перспективата си по рейтинга на Германия до негативна.

Сингапур се радва на бюджетен излишък в размер на 5,5% от БВП – най-добрият показател в света, което усилва търсенето на неговите облигации и валута.

”Доходността на сингапурските ДЦК е атрактивна, а освен това местната валута също поскъпва”, коментира Кристиано Карило, стратег в BlackRock.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още