IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

JPMorgan налива близо 400 млн. долара в китайското си поделение

Очаква се местните клонове на чужди банки да регистрират бърз растеж въпреки забавянето на китайската икономика

22:26 | 28.05.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
JPMorgan налива близо 400 млн. долара в китайското си поделение

Американската банка JPMorgan Chase е наляла 2,5 млрд. юана (395 млн. долара) в китайското си поделение, съобщава Ройтерс.

В последно време чужди банки, сред които HSBC и сингапурската DBS Group, инжектираха капитал в китайските си филиали или планират да го направят.

Очакванията са местните подразделения да регистрират бърз растеж през идните години, въпреки че икономиката на Китай се забавя.

“Допълнителният капитал ще позиционира по-добре банката в променящата се регулаторна среда и ще затвърди нашия ангажимент към клиентите ни в Китай”, коментира Дзъ Ли Шао, главен изпълнителен директор на J.P. Morgan China.

„Капиталът ще бъде използван за разширяване на клоновата мрежа на банката, развитието на продукти, увеличаване на фирменото кредитиране и привличането на персонал”, казва Шао.

С допълнителното вливане акционерният капитал на местното подразделение на J.P. Morgan ще достигне 1,027 млрд. долара.

През миналата година HSBC наля 442 млн. долара в китайския си филиал, макар същевременно да съкрати няколкостотин инвестиционни банкери в Лондон, Хонконг и на други места, за да спести разходи за милиарди долари.

DBS пък, най-голямата банка в югоизточна Азия, обяви през април, че планира да инжектира 363 млн. долара в китайското си поделение, за да разшири клоновата му мрежа и да увеличи персонала, както и да подобри инфраструктурата и технологичните платформи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още