IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BMW и Hyundai ще произвеждат съвместно двигатели?

Според агенция Ройтерс обаче преговорите са едва в начален стадий

15:43 | 04.05.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	BMW разполага с&nbsp;високоефективни бензинови двигатели с голям обем. <em>Снимка: компанията</em></p>

BMW разполага с високоефективни бензинови двигатели с голям обем. Снимка: компанията

BMW и Hyundai обсъждат възможността за сътрудничество при производството на двигатели, съобщава Ройтерс, като се позовава на няколко анонимни източника. "Преговорите са в начален стадий", сочи информацията, според която сътрудничеството може да обхване и други области на автомобилостроенето.

Един от източниците на агенцията твърди, че двете компании са обсъждали "обширен съюз", включително съвместно разработване на двигатели и споделяне на разходите за нови технологии.

С подобна информация излезе и германското специализирано издание Automobil Produktion. То дори посочва, че президентът на Hyundai Motor Group Монг-Ко Чунг се е срещнал с висши мениджъри от BMW в Мюнхен.

Говорителят на корейската компания обаче отрече информацията и я определи като "безпочвена".

Според анализатори обаче такъв съюз би бил полезен и за двете компании: „Подобно партньорство ще позволи на BMW да икономиса много средства, а на Hyundai - да получи достъп до високоефективните бензинови двигатели с голям обем на BMW".

Преди около половин година BMW съобщи официално, че ще си сътрудничи с Toyota при разработката на екологични технологии от следващо поколение. Седмица по-късно беше съобщено, че BMW ще работи и с американския автомобилен гигант General Motors за съвместна разработка на технологии за водородни автомобили. Баварците си сътрудничат и с PSA Peugeot Citroën, с които създадоха джойнт-венчър с равно участие на двете страни, наречен BMW Peugeot Citroën Electrification.

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още