IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Азиатските борси отразиха петъчните данни за БВП на САЩ

Регионалният индекс се повиши с 1%, след като по-слабият растеж в Америка оставя възможност за нови стимули от Фед

14:13 | 30.04.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Азиатските борси отразиха петъчните данни за БВП на САЩ

Азиатските акции приключиха с повишения в първата сесия за седмицата, след като по-слабите от очакваното данни за БВП на САЩ от петък оставиха отворена вратата за нови стимули от страна на Федералния резерв.

Регионалният индекс FTSE CNBC Asia 100 нарасна с 1%, но търговията бе по-скромна, тъй като борсите в Япония и Китай днес са затворени, съобщава CNBC.

Корейският KOSPI се покачи с 0,3%, като местните акции затвориха на едноседмичен връх, подкрепени от доброто представяне на автомобилните компании и възстановяването при корабостроителниците.

Австралийският S&P/ASX 200 се повиши с 0,8%, регистрирайки най-високото си ниво от 28 октомври, като акциите на добивните компании бяха подкрепени от по-високите цени на медта, както и от надеждите за понижение на лихвите от местната централна банка.

Хонконгският Hang Seng Index отскочи с 1,7% - връх от 19 март насам, подпомогнат от поскъпването на акциите на китайските банки след ръста в печалбите за тримесечието. Печалбата им през 2011 г. пък нарасна с 39%

Сингапурският Straits Times Index отстъпи с 0,3%, новозеландският NZX 50 напредна с 0,7%, а малайзийският бенчмарк прибави 0,2%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:11 | 18.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още