IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ: МВФ разполага с достатъчен финансов ресурс

Заместник-министър на финансите даде ясно да се разбере, че САЩ няма да участват в увеличаването на средствата на финансовата институция

23:26 | 17.04.12 г. 1
<p>
	Леъл Брейнард. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Леъл Брейнард. Снимка: Архив Ройтерс

Международният валутен фонд е „в добро състояние“ по отношение на „основните“ си ресурси, за да се справи с всеки опит за разпространение на европейската финансова криза, заяви Леъл Брейнард, заместник-министър по въпросите на международните финанси, цитирана от MarketWatch.

Брейнард даде ясно да се разбере, че САЩ няма да участват в новия  опит за увеличаване на средствата във фонда.

Генералният директор на МВФ Кристин Лагард вече заяви, че се надява финансовата институция да набере 400 млрд. долара на срещата през уикенда, които трябва да помогнат за увеличаване на кредитните ѝ възможности.

Държавите от еврозоната вече се ангажираха да осигурят 150 млрд. евро (около 200 млрд. долара), а през тази седмица и Япония обяви, че ще се включи с 60 млрд. долара.

Според Брейнард европейските институции и правителствата на държавите-членки на еврозоната трябва да продължат да действат изобретателно и гъвкаво за преодоляване на финансовата криза.

Макар че Европа вече предприе много сериозни действия, евентуални допълнителни мерки за засилване на финансовата интеграция „остават решаващи“, твърди тя.

Заместник-министърът добави, че няма начин да се намери заместител на реформите в отделните държави.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Mesoiadess
преди 12 години
"Според Брейнард европейските институции и правителствата на държавите-членки на еврозоната трябва да продължат да действат изобретателно ....."Какво толкова има да изобретяват и да надхитряват и какво всъщност си мислят че правят в ерата на интернет . Повечето да не казвам всички инвеститори са напълно наясно с недостойните похвати на политиците в ЕС .Не е необходим допълнителен коментар.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още