IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Япония е готова да поеме част от разходите по спасяването на Гърция

Финансовият министър на страната обяви, че ако бъде създадена адекватна схема за преодоляване на пазарното напрежение, Япония може да се включи в нея

12:06 | 27.09.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Тимъти Гайтнър (вляво) и Юн Азуми. <em>Снимка: Японското министерство на финансите</em></p>

Тимъти Гайтнър (вляво) и Юн Азуми. Снимка: Японското министерство на финансите

Финансовият министър на Япония Юн Азуми не изключи възможността страната да поеме част от разходите по спасяването на Гърция. Условие за това обаче е Европа да очертае рационален план, който да доведе до спад на напрежението на пазарите, пише CNBC.

„Всяка държава в еврозоната трябва да се включи в спасителния план и да спечели одобрението на местния парламент. Ако е необходима по-широка рамка, то аз бих провел консултации с финансовия министър на САЩ Тимъти Гайтнър“ е заявил днес Азуми пред журналисти.

„Ако бъде създадена схема, която е базирана на ясен процес, включва разумно количество средства и която може да донесе на света и на пазарите усещане за сигурност по отношение на спасяването на Гърция, то аз не бих изключил възможността Япония да поеме част от разходите“, обяви Азуми.

Изказването на финансовия министър на Япония идва седмица, след като премиерът Йошихико Нода бе цитиран от медии, че страната е готова да инвестира в облигации, емитирани от европейския спасителен фонд.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
dean.jordanov
преди 12 години
Контролирано сепуку на японската икономика... абе хора гледайте да си оправите инфраструктурута и икономиката след катаклизмите, не се занимавайте с европейските глупости.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още