IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Япония прие втори допълнителен бюджет от 25 млрд. долара за възстановяване

Средствата са предназначени за възстановяването на североизточните райони на страната, пострадали най-много при природното бедствие през март

11:55 | 25.07.11 г.
Япония прие втори допълнителен бюджет от 25 млрд. долара за възстановяване

Горната камара на японския парламент днес с мнозинство на гласовете одобри правителствен проект за допълнителен държавен бюджет за 2011 г. на стойност 2 трлн. йени (25 млрд. долара), съобщи ИТАР-ТАСС.

Средствата са предназначени за възстановяването на североизточните райони на страната, които пострадаха най-много при земетресението и вълните цунами от 11 март. Те ще бъдат използвани за ремонтирането на жилища и за компенсиране на роднините на хората, загинали в природния катаклизъм.

Над 20 000 души загинаха или се водят безследно изчезнали при най-силното земетресение в Япония след Втората Световна война.

След продължителни преговори основните опозиционни партии решиха да подкрепят допълнителния бюджет.

През миналата седмица законопроектът бе одобрен и в долната камара на парламента, като от днес се превръща в закон. В началото на месеца той бе одобрен и от правителството на страната.

През май законодателният орган вече гласува спешен бюджет от 4 трлн. йени за ново жилищно строителство и в подкрепа на бизнеса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:55 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още