IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toyota и Honda наемат работници за увеличаване на производството

В Toyota те ще помагат за производства на допълнителни обеми като компенсация на загубите след земетресението, от Honda предвиждат да ги задържат едва 3 месеца

14:54 | 21.06.11 г.
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Японските автопроизводители ще увеличат производството с наемане на хиляди временни работници, за да преодолеят последиците от земетресението и вълните цунами през март, съобщи BBC.

От Toyota Motors Co. обявиха, че ще наемат до 4 000 работници от началото на юли, след като спадът в производството през април бе почти 75%.

На свой ред Honda Motor Co. съобщи, че наеме около 1 000 временни работници, а Nissan Motor Co. - около 200.

След природното бедствие от 11 март автопроизводителите в Япония трябваше да се справят с нарушаването на веригите за доставка и недостига на електроенергия.

През миналия месец от Toyota посочиха, че през юни ще достигнат ниво от 90% на производствените обеми от времето преди земетресението, а от юли ще се доближават до 100%.

„От юли ще се върнем на месечните нива на производство. Но все още трябва да допълним онези бройки, които загубихме през последните няколко месеца“, каза говорителят на Toyota Диън Корбет. „Този ход е основно за попълване на загубените бройки“, добави той.

Мярката веднага бе прекопирана от останалите автопроизводители. От Honda обявиха, че временните работници ще бъдат назначени на 3-месечни договори.

„Когато производството спадна до 50%, ние прекратихме някои договори на някои временно наети. Затова за увеличаване на продукцията увеличаваме наемането“, посочи говорителят на компанията Акико Итога.

От Toyota вече обявиха, че през настоящата финансова година, приключваща на 31 март 2012 г., ще бъдат произведени с 450 000 автомобила по-малко, като до края на март техният брой бе 220 000. Това означава, че компанията ще произведе с 670 000 автомобила по-малко само заради последиците от земетресението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:51 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още