IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръст на акциите на MGM China при дебюта на борсата в Хонконг

Ръстът на приходите и печалбите на операторите в Макао кара инвеститорите да залагат на техните акции в опит да яхнат вълната на успеха

10:48 | 03.06.11 г.
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

MGM China направи силен дебют на борсата в Хонконг, докато инвеститорите продължават да правят вложения в хазартния бум в Макао, съобщи BBC.

Акциите на компанията регистрираха ръст от около 6% и се търгуваха за 16,26 хонконгски долара по време на сутрешната сесия.

Компанията бе оценила акциите си на 15,34 хонконгски долара за брой, което е горната граница на очакваното ниво, акумулирайки 1,5 млрд. долара.

MGM China е една от 6-те компании, които притежават лицензи за работа в Макао.

Приходите от хазарт в Макао растат, превръщайки го в най-големия световен пазар на хазарта. Големите азиатски икономики демонстрират сериозен ръст, което помага приходите и печалбите на операторите на казина в Макао да нарастват значително.

Приходите от хазарт в Макао се увеличиха с 57% през 2010 г. до 23,5 млрд. долара. Вследствие на това инвеститорите се надпреварваха да купят акции на водещите оператори на тази територия.

Акциите на SJM Holdings, най-големият казино оператор в Макао, поскъпнаха с 240% през изминалата година. Цената на книжата на Galaxy Entertainment, която управлява шест казина в Макао, се повиши с 380%. Според анализатори инвеститорите залагат на операторите в опита си да яхнат вълната на успеха.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:18 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още