IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Азиатските индекси отстъпиха заради обезпокояващи икономически сигнали

Възможно е скоро да има активизиране на купувачите, коментира анализатор за Bloomberg

12:43 | 25.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
Азиатските индекси отстъпиха заради обезпокояващи икономически сигнали

Повечето от борсовите индекси на водещите пазари в азиатско-тихоокеанския регион изгубиха позиции в днешната сесия, което се дължи основно на няколко обезпокоителни икономически сигнали, пише Bloomberg.

Регионалният индекс MSCI Asia Pacific отстъпи с 0,7 на сто до 130,77 пункта, макар в началото на търговията да се движеше с повишение. Съотношението печеливши/губещи акции от състава на индекса бе едно към две.  С днешното си отстъпление показателят записва трети спад за последните четири сесии.

Засилващите се проблеми на Гърция, свиването на икономиката на Япония и разочароващите икономически данни от САЩ са в основата на пониженията, коментират анализатори, цитирани от Bloomberg.

“Проблеми като забавянето на  ръста на бизнес активността и проблемите с дълговете в Европа дават причина на инвеститорите да продават. Дългосрочните инвеститори все още остават извън пазара, докато краткосрочните продават. Това открива добри инвестиционни възможности при някои акции и аз подозирам, че ще видим засилване на покупките“, коментира Ангъс Глушки от White Funds Management.

Днес на борсата в Токио Nikkei 225 отстъпи с 0,6 на сто до 9 422,88 пункта. В Китай CSI 300 отстъпи с 1,2 на сто, докато в Тайван и Южна Корея основните индекси Taiex и Kospi се понижиха съответно с 0,3 и 1,3 на сто.

В Хонконг пък Hang Seng се повиши с 0,1 на сто до 3 226,68 пункта. Новината на деня днес бе дебютът на Glencore на борсата, като в първия ден за търговия акциите на компанията изгубиха 2,9 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:33 | 17.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още