IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Борсите в Азия прекъснаха спада си

Регионалният индекс MSCI Asia Pacific записа първо повишение за последните пет дни

13:22 | 18.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
Борсите в Азия прекъснаха спада си

Водещите борсови индекси в азиатско-тихоокеанския регион прекъснаха отстъплението, което се наблюдаваше през последни дни. Повод за това дадоха някои позитивни корпоративни новини, както и спекулации за сливания и придобивания.

Акциите на Fairfax Media поскъпнаха с 4,3 на сто в Сидни, след като се появиха слухове, че синът на милиардера Рупърт Мърдок ще закупи радио подразделението на компанията. Книжата на Austar United Communications пък добавиха 6,1 на сто заради очаквания, че дружеството ще бъде придобито от Foxtel, пише Bloomberg.

“Увеличаването на корпоративната активност отразява факта, че много от компаниите имат доста висока ликвидност, както и че финансирането става все по-достъпно. Корпоративната активност е положителна, защото подчертава ниските цени на някои компании с добър потенциал за придобиване“, коментира Мат Риодан от Paradice Investment Management.

Днес регионалният индекс MSCI Asia Pacific се повиши с 1,1 на сто до 135,34 пункта, записвайки първо повишение за последните пет дни. Съотношението печеливши/губещи сред компонентите на индекса бе седем към три.

На борсата в Токио Nikkei 225 напредна с 1 на сто, докато в Южна Корея и Хонконг основните индекси се повишиха съответно с 1,6 и 0,6 на сто. В Китай пък CSI 300 добави 0,8 на сто днес, завършвайки сесията при 3 139 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:09 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още