IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Борсите в Азия заличиха ръста, натрупан от началото на годината

Обезпокоителните данни от САЩ и паниката на пазарите на суровини натиснаха индексите в региона

12:44 | 06.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
Борсите в Азия заличиха ръста, натрупан от началото на годината

Борсовата сесия в Азия приключи с превес на мечките, в резултат на който регионалният индекс MSCI Asia Pacific заличи минималния ръст, натрупан от началото на годината, пише Bloomberg. В основата на разпродажбите бяха поредните слаби данни за американската икономика и паниката на пазарите на суровини.

Регионалният индекс отстъпи с 1 на сто до 137,40 пункта днес, записвайки най-слабия си ден от 19 април насам. Съотношението печеливши/губещи акции от състава на показателя бе две към три.

От началото на седмицата индексът е загубил 1,5 на сто, с което заличава минималното повишение, с което се движеше от началото на годината.

На борсата в Токио днес Nikkei 225 изгуби 1,5 на сто до 9 859 пункта, регистрирайки най-голямото понижение от 12 април насам. Пазарът в страната отвори за пръв път след серията от три поредни почивни дни.

В Китай индексът Shanghai Composite продължи да се смъква след постигнатия на 18 април 5-месечен връх. Днес показателят отстъпи с 0,3 на сто до 2 864 пункта. Което означава, че от началото на седмицата е записан спад от 1,5 на сто. Спрямо 18 април понижението е 6,2 на сто.

Негативните настроения преобладаваха и на борсите в Хонконг и Тайван, където основните индекси се понижиха с по 0,45 на сто. В Южна Корея KRX 100 заличи 1,7 на сто от стойността си, приключвайки седмицата при 4 579 пункта.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:46 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още