IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Борсовото отстъпление в Азия продължава

Индексите записаха трети пореден спад в днешната сесия

13:04 | 05.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
Борсовото отстъпление в Азия продължава

Отстъплението на водещите борсови индекси в Азия продължи и днес, което доведе до трети пореден спад за регионалния индекс MSCI Asia Pacific -ex Japan. За негативните настроения в азиатско-тихоокеанския регион повлияха обезпокоителните сигнали, дошли вчера от САЩ.

Днес регионалният индекс отстъпи с 0,4 на сто до 494 пункта, като на всеки две акции от състава му с ръст се паднаха по три със спад. Пазарът в Япония остана затворен и в днешната сесия заради почивни дни в страната.

„Данните за американската икономика показват, че растежът губи инерция през последния месец, а това натежава на пазарите“, коментира за Bloomberg Стивън Халмарик от Colonial First State Global Asset Management.

Днес на борсата в Хонконг Hang Seng загуби 0,23 на сто до 23 261,60 пункта, с което негативната поредица за показателя набъбна на седем поредни сесии. Това е най-дългата „червена“ поредица от фалита на Lehman Brothers от септември 2008 година насам, като през нея индексът е загубил 3,5 на сто.

В Китай CSI 300 се понижи с 0,1 на сто до 3 126 пункта, а в Тайван Taiex напредна с 0,8 на сто до 9 019 пункта. На борсата в Индия BSE Sensex 30 загуби 1,34 на сто до 18 221,90 пункта.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още