IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Борсите в Азия продължават своя спад

Разочароващите корпоративни отчети и спадът в цените на суровините предизвикаха отстъплението на водещите индекси в региона

12:32 | 26.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
Борсите в Азия продължават своя спад

Борсовите настроения в азиатско-тихоокеанския регион останаха негативни и днес, тъй като някои разочароващи резултати на местни компании и спадът в цените на суровините натежаха на водещите индекси, пише Bloomberg.

Регионалният индекс MSCI Asia Pacific отстъпи с 0,5 на сто до 137,83 пункта днес, като на всяка акция, регистрираща ръст, се падаха по две с отстъпление. През миналата седмица показателят повиши стойността си с 2,2 на сто.

Днес под натиск попаднаха акциите на Nintendo и Toyota. Повод за това дадоха разочароващият отчет на първата компания и понижаването на кредитния рейтинг на втората. Това допринесе за спада от 1,2 на сто, отчетен от основния индекс на борсата в Токио Nikkei 225.

В Китай днес CSI 300 загуби 0,6 на сто до 3 231 пункта, а Shanghai Composite се понижи с 0,9 на сто до 2 939 пункта.

Малко по-позитивни бяха настроенията в Тайван, където Taiex отстъпи с минималните 0,03 на сто. Основните индекси в Хонконг и Южна Корея пък се понижиха съответно с 0,54 и 0,3 на сто.

За момента около 40% от компаниите от състава на MSCI Asia Pacific, които са публикували отчетите си за първото тримесечие на годината до 11 април, бият очакванията на пазара. Това е доста под 76% от компаниите с предадени отчети, попадащи в широкия американски индекс S&P 500.

От началото на годината MSCI Asia Pacific се движи със спад от 0,6 на сто, докато S&P 500 напредва с 6,2 на сто. Средното съотношение цена/очаквана печалба на акция от състава на азиатския индекс е 13,2 при 13,6 на сто средно съотношение за компонентите на S&P 500.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:32 | 26.04.11 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още