IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Икономиката на Хонконг с 6,8% ръст през 2010 година

Очаква се през тази година растежът да се забави до 4-5 на сто, посочват от финансовото министерство на страната

09:39 | 23.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Икономиката на Хонконг с 6,8% ръст през 2010 година

Икономиката на Хонконг е постигнала ръст от 6,8 на сто през 2010 година, показват данни на финансовото министерство на страната, предаде ВВС. За тази година прогнозите на правителството са за забавяне на темпа на икономически растеж до 4-5 на сто.

С основна заслуга за ръста през 2010 година са били тесните икономически връзки с Китай, коментират от финансовото министерство. Икономиката е получила подкрепа от увеличаващите се пътувания от Китай към Хонконг и входящия финансов поток от Китай.

Днес власите в Хонконг обявиха нови мерки за противодействие на инфлационния натиск и поскъпването на имотите, които за последните две години са повишили цената си с над 60%, добавят от ВВС.

Сред мерките е изискване за самоучастие при покупката на луксозни имоти от поне 50% спрямо досегашните 40%. Освен това се въвежда данък от до 20% от стойността на имота, в случай че той бъде препродаден в рамките на две години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:33 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още