IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Moody's предупреди Япония за кредитния й рейтинг и призова за реформи

От рейтинговата агенция посочват, че неуспехите на правителството застрашават рейтинга на държавния дълг

12:17 | 09.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Moody's предупреди Япония за кредитния  й рейтинг и призова за реформи

Липсата на успех с фискалната реформа, която се наблюдава в Япония, поставя под съмнение способността на страната да запази рейтинга на държавния дълг. Това предупреждават от рейтинговата агенция Moody's, пише Ройтерс.

Единствено икономическият ръст няма да бъде достатъчна предпоставка за постигане на основната цел на правителството – подобряване на бюджетните показатели и ограничаване на дефицита, смята Том Бърн, регионален представител на Moody's за Азия. За това ще трябва да се проведат доста реформи, някои от тях засягащи и данъчната система на страната.

Според него ще е необходимо Япония да предприеме и фискални стъпки, за да се справи с дефицита. На този етап обаче агенцията не смята да преразглежда нито рейтинга, нито перспективата пред него.

Преди месец друга от водещите агенции – Standard&Poor's понижи рейтинга на Япония с една степен до АА-, което е с три нива под максималната възможна оценка. Към момента това ниво е с едно под оценката, която Moody's дава на дълговете на японското правителство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още