IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Борсите в Азия с умерен ръст във вторник

Пазарът в Китай остава затворен, вниманието днес падна върху финансовия сектор

12:05 | 08.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Борсите в Азия с умерен ръст във вторник

Борсовата сесия в Азия премина при преобладаващо оптимистични настроения. В центъра на вниманието попадна финансовият сектор, след като водещата австралийска банка National Australia Bank обяви по-добри от очакваните резултати, пише Bloomberg.

Днес регионалният индекс MSCI Asia Pacific напредна с 0,2 на сто до 139,66 пункта, което е най-високото му ниво от 19 януари насам. Постепенно търговията в региона става все по-активна, като днес единственият затворен заради посрещането на нова година по Лунния календар остана пазарът в Китай.

От началото на годината до вчера MSCI Asia Pacific е напреднал с 1,2 на сто, докато широкият американски бенчмарк S&P 500 е добавил 4,9 на сто, а паневропейският Stoxx 600 – 4,7 на сто. Азиатският индекс се търгува при съотношение цена/очаквана печалба 14,1. В същото време за американския и европейския стойностите са съответно 13,7 и 11,4.

Акциите на компаниите от финансовия сектор са с основна заслуга за макар и минималното повишение днес, а спирачка пред по-уверен ръст се оказаха представителите на финансовия сектор.

Пазарната капитализация на четвъртата по големина банка в Австралия National Australia Bank нарасна с 1,9 на сто, след като обяви ръст на печалбата от 18 на сто през последното тримесечие. Това се отрази позитивно и на останалите австралийски банки, а основният индекс на борсата в Сидни нарасна с 0,45 на сто до 4 890 пункта.

Днес в Токио Nikkei 225 се повиши с 0,4 на сто до 10 636 пункта, а в Малайзия бе постигнато повишение от 0,3 на сто.

На червено останаха повечето от останалите индекси, като за хонконгския Hang Seng отстъплението бе 0,3 на сто, а тайванският Taiex изгуби 0,4 на сто. В Южна Корея KRX 100 падна с 0,66 на сто до 9 111 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:26 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още