IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Понижения на индексите в Токио

Повечето финансови пазари в азиатския регион бяха затворени днес заради посрещането на лунната нова година

11:27 | 03.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Понижения на индексите в Токио

Днешната борсова сесия в Токио приключи с понижения на индексите. Голяма част от фондовите пазари в азиатския регион бяха затворени заради посрещането на лунната нова година.

Загубите на акциите в Япония бяха компенсирани от доброто представяне на индексите в Индия, Шри Ланка и Австралия. В резултат на това регионалният индекс MSCI Asia Pacific, който покрива компании от десет азиатски борси, плюс тези в Австралия и Нова Зеландия, остава почти без изменение на ниво от 139,13 пункта.

Изострянето на политическата криза в Египет и вялият завършек на борсовата сесия на Wall Street вчера донесоха предпазливост на инвеститорите в Токио. Водещият японски борсов индекс Nikkei 225 отстъпи с 0,3% до 10 431,40 пункта въпреки по-добрите от очакваното финансови резултати на Sony и Panasonic.

Вчерашната сесия донесе на азиатските борси най-силното повишение за последните два месеца, което помогна на MSCI Asia Pacific да заличи загубата си за тази година. През 2010 година борсовият показател нарасна с 14 на сто след 34-те процента преднина от 2009 г.

В Австралия добрите данни за увеличението на разрешителните за строеж с 8,7% през декември подсказаха растящо търсене на имоти и стабилизиране на икономиката. S&P ASX 200 се повиши с 0,5% до 4 820,60 пункта до края на сесията в Сидни. В Нова Зеландия NZX 50 загуби 0,1% след данните за скока в безработицата, която достигна 6,8% през четвъртото тримесечие спрямо 6,4% за предходното.

Финансовите пазари в Китай, Хонконг, Южна Корея, Сингапур, Малайзия и Индонезия бяха затворени за посрещането на лунната нова година. Фондовите борси в Тайван и Виетнам са затворени от 28 януари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още