IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Борсите в Азия с лек спад в навечерието на празниците

Новите мерки за ограничаването на продажбите на автомобили в Китай охладиха настроенията в края на седмицата

13:48 | 24.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Борсите в Азия с лек спад в навечерието на празниците

Последната сесия на борсите в Азия преди настъпването на Коледните празници донесе отстъпления на основните индекси. При отсъствието на значими икономически новини и слаб интерес на инвеститорите от Европа и САЩ, основната новина, която натежа на пазара бе свързана с пазара на автомобили в Китай.

Властите в Пекин въведоха ограничения пред регистрирането на автомобили в града, тъй като трафикът в китайската столица става все по-труден за контролиране. С тази цел градската управа въведе изключително сурови правила за регистрация на автомобили, като в рамките на една година ще може да се регистрират по едва 20 хил. автомобила, съобщава MarketWatch.

Регионалният индекс MSCI Asia Pacific отстъпи с 0,2 на сто до 135,25 пункта, като съотношението печеливши/губещи днес беше 1:2. От началото на месеца показателят се движи с ръст от 5 на сто, а до момента от началото на 2010 година индексът е напреднал с 13 на сто.

На борсата в Токио Nikkei 225 се понижи с 0,7 на сто до 10 279 пункта, след като вчера пазарът в страната остана затворен заради почивен ден. В Хонконг Hang Seng отстъпи с 0,3 на сто, а китайският CSI 300 загуби 0,8 на сто до 3 163 пункта.

Пазарът в Тайван приключи последната сесия за седмицата с отстъпление от 0,4 на сто до 8 861 пункта. В Южна Корея Kospi загуби 0,4 на сто до 2 030 пункта. Австралийският индекс S&P/ASX 200 отстъпи с 0,45 на сто, докато в Нова Зеландия NZX 50 FF Gross заличи 0,14 на сто от стойността си.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:12 | 21.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още