IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай: Няма лесно решение за проблемите на еврозоната

Дълговата криза се оформя като хроничен проблем, смята търговският министър на страната

12:27 | 24.12.10 г. 3
Автор - снимка
Създател
Китай: Няма лесно решение за проблемите на еврозоната

Не съществуват варианти за бързо и лесно разрешаване на дълговите кризи в Европа и Китай трябва да бъде в готовност за ескалация на проблемите, особено през януари и февруари. Това посочи министърът на търговията на Китай, съобщава Ройтерс.

Според него създаденият от правителствата на еврозоната стабилизационен фонд на стойност 750 млрд. евро и продължаващите продажби на нови дългове от страните в региона няма да решат проблемите.

Проблемът е, че всички тези пари трябва да се връщат, при това с доста високи лихви, смята министърът.

„Тези мерки просто превръщат острия проблем в хроничен такъв и е много трудни да се каже дали страните, които имат дългови проблеми, ще могат да се възстановят в рамките на следващите три до пет години”, предупреждава министърът.

През последните дни на няколко пъти високопоставени китайски политици правят коментар по отношение на случващото се в еврозоната. Изразените мнения варират от критики до обещаване на подкрепа в борбата с кризата и за момента няма категоричен сигнал какво точно е мнението на властите в страната за проблемите в Европа.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:32 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

3
rate up comment 32 rate down comment 8
Ironhorse
преди 13 години
Колега, доста си активен в коментарите, което само по себе си няма лошо, но ...1. Кой е най-големият вносител на китайски стоки в Света ?2. Кой е най големият износител на технологии за Китай в Света ?Отговори си само на тези два въпроса и ще ти светне защо Китай купува европейски ДЦК.За да не залитнеш в грешна посока:1. Ако Китай иска да запази положителното си търговско салдо по-дълго време ще купува европейски и американски ДЦК до спукване. Ако Европа и САЩ ударят ембарго на Китай, нали се сещаш какво ще стани с Поднебесната империя ?!Европа и САЩ могат без Китай, обратното обаче не е валидно !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 32 rate down comment 8
sniper
преди 13 години
От кога и в Китай има дългова криза. Такова нещо не бях чувал до сега.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 34 rate down comment 9
Pyramid
преди 13 години
Тръгне ли конкурент да ти помага, първо се запитай, защо му е да го прави и дали точно това цели...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още