IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Пазарите в Азия продължават да се задъхват от притока на капитали

Към края на третото тримесечие номиналът на емитираните в региона облигации достига 5,1 трлн. долара, което е ръст от 17,2% на годишна база

10:14 | 29.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Пазарите в Азия продължават да се задъхват от притока на капитали

Пазарите в Азия продължават да се разглеждат като доста атрактивни инвестиционни дестинации, става ясно от данни за търговията с облигации на Азиатската банка за развитие. Те показват, че номиналът на емитираните само в Източна Азия облигации вече достига 5,1 трлн. долара, предаде АР.

Данните са към края на третото тримесечие, като едва три месеца по-рано емитираните облигации са били на стойност 4,8 трлн. долара. Увеличението на годишна база възлиза на 17,2 на сто.

Увеличението се дължи основно на корпоративните облигации, докато при продажбите на правителствен дълг се наблюдава забавяне. Повод за него е изчерпването на програмите за стимулиране на икономиките в региона.

Към края на септември развиващите се страни от Източна Азия са разполагали с емитирани корпоративни облигации за 1,556 трлн. долара, което, измерено в местна валута, е увеличение с 5,7 на сто на тримесечна и 23,8 на сто на годишна база.

Емитираните от правителствата в региона облигации пък са на стойност 3,55 трлн. долара, което е ръст от 1,9 на сто на месечна и 14,6 на сто на годишна база. Три месеца по-рано увеличението спрямо първото тримесечие бе 5,1 на сто.

В групата на развиващите се страни от Източна Азия попадат Китай, Хонконг, Индонезия, Южна Корея, Малайзия, Филипините, Сингапур, Тайланд и Виетнам.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:32 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още