IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Южна Корея разследва Deutsche Bank заради масивна разпродажба на активи

Транзакция, направена в последната минута при търговията в четвъртък на борсата в Сеул, причини спад на водещия индекс с 2,4%

11:59 | 12.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Южна Корея разследва Deutsche Bank заради масивна разпродажба на активи

Регулаторните органи в Южна Корея стартираха разследване за потенциално незаконна търговия, извършена от брокери на Deutsche Bank, след като масивна разпродажба понижи индексите с почти 3% в късната следобедна търговия в Сеул в четвъртък, съобщава Reuters.

„Установили сме, че повечето от разпродажбите в четвъртък са направени от различни брокери на Deutsche Bank и възлизат на около 1,6 трилиона вона (1,4 млрд. долара). Агенцията за финансов надзор и корейската борса ще започнат разследване, се казва в изявление на двете институции.

Говорител на Deutsche Bank в Сингапур е отказал коментар.

Чуждестранни инвеститори са разпродали активи за рекордните 1,3 трилиона вона в четвъртък, при което водещият корейски индекс KOSPI се понижи с почти 3% в последните минути на сесията.

Банката е продала акции на Samsung Electronics, POSCO, Hyundai Motor и KB Financial Group.

Разпродажбите предизвикаха рекорден за последните 18 месеца оборот на борсата в Сеул от 9,3 трилиона вона, като 14% от този оборот е направен в последната минута на сесията чрез една единствена транзакция. Само тя е причинила спад на индекса с 2,4%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:51 | 12.11.10 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още