IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Бикове и мечки в остра схватка на борсите в Азия днес

Регионалният индекс успя да напредне, но на всеки четири акции с ръст се паднаха по пет позиции със спад

12:22 | 02.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Бикове и мечки в остра схватка на борсите в Азия днес

Борсовата сесия в Азия премина без ясна посока, като нито биковете, нито мечките успяха да вземат превес днес.

Това се случва в очакване на утрешната среща на Федералния резерв на САЩ, която ще сложи край на продължаващите вече месеци спекулации на каква стойност ще бъде новата капиталова инжекция за финансовите пазари.

Регионалният индекс MSCI Asia Pacific напредна с 0,3 на сто днес, достигайки до 130,70 пункта. Това обаче не означава, че биковете са имали надмощие, тъй като на всеки четири позиции с ръст днес се падат по пет акции с отстъпление, съобщава Bloomberg.

Сред основните двигатели на пазара днес, като изключим очакванията за действията на Фед, бяха решенията за лихвените проценти в Австралия и Индия. В двете страни основните лихви бяха увеличени, като за Индия решението бе очаквано, но за Австралия бе изненадващо.

Основният индекс на борсата в Австралия S&P/ASX 200 напредна минимално, макар в началото на сесията да се движеше със спад заради лихвеното решение. В Индия пък основният бенчмарк отстъпи с 0,1 на сто до 20 346 пункта.

На борсата в Токио Nikkei 225 напредна с 0,1 на сто до 9 160 пункта, а в Южна Корея Kospi се повиши с 0,2 на сто до 1 918 пункта. Основният индекс в Хонконг – Hang Seng, добави 0,1 на сто към стойността си.

Със спад приключи сесията в Китай, като CSI 300 се понижи с 0,3 на сто, докато в Тайван Taiex падна с 0,4 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:52 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още