IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Индия фаворит като източник на работна сила и място за работа

Индия се превръща в нов световен пазар, на който работата обещава много ползи за кариерата на чужденците, сочи проучване

18:16 | 17.09.10 г.
Индия фаворит като източник на работна сила и място за работа

Индия е най-предпочитаната страна в света като място за работа, както и като източник на работна ръка, предаде ИТАР-ТАСС, като цитира класация на списание Есоnomist.

Според резултатите от изследването 16% от анкетираните в различни страни са заявили, че като място за работа биха избрали Индия пред всички останали държави. Страната е посочена и от 21% от ръководителите на компании, отговорили на въпроса от кои страни биха наели служители.

“Индия се превръща в нов световен пазар, на който работата обещава много ползи за кариерата на чужденците“, посочват авторите на изследването.

Изследване на HSBC от началото на септември обаче дава съвсем различни резултати. Анкета сред 4100 души от 100 държави, пребиваващи временно или постоянно в страна, различна от родината им, сочи, че чужденците получават най-високи възнаграждения в Русия, където имат и по-добри възможности за кариера, отколкото в други страни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:20 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още