IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Седмицата стартира със спад за повечето азиатски пазари

Мечите настроения взеха превес заради спекулации, че възстановяването на водещите пазари буксува

12:23 | 23.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Седмицата стартира със спад за повечето азиатски пазари

Повечето борсови индекси в Азия започнаха новата седмица с понижения заради спекулации, че възстановяването на глобалната икономика продължава да буксува, което предизвиква проблеми за експортно ориентираните компании.

Регионалният индекс MSCI Asia Pacific отстъпи минимално до 118 пункта. Като цяло мечите настроения не бяха особено силни и на много от пазарите отстъпленията бяха минимални. Съотношението печеливши/губещи за компаниите от индекса бе 3:2, съобщава Bloomberg.

На борсата в Токио Nikkei 225 отстъпи с 0,7 на сто до 9 117 пункта. С основна заслуга за спада бяха компаниите, изнасящи за САЩ. Анализатори посочват, че причина за това са очакванията за разочароващи данни за брутния вътрешен продукт на САЩ, които трябва да бъдат публикувани в петък.

Със спад приключи и сесията в Хонконг, където Hang Seng се понижи с 0,44 на сто до 20 889 пункта. Основният индекс в Китай CSI 300 пък не успя да удържи повишението, с което се движеше през цялата сесия и в крайна сметка приключи с 0,07 на сто по-ниско от петък при 2 896 пункта.

В Южна Корея Kospi се понижи с 0,4 на сто, близо толкова е загубата и на водещия индекс в Сингапур Straits Times. На обратния полюс пък са индексите в Нова Зеландия и Индия, които се повишиха съответно с 0,55 на сто и 0,2 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още