IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръстът на продажбите на нови коли в Китай продължава да се забавя през юни

Продължаващото забавяне през юни се дължи на усилващата се инфлация, която е довела до спад в покупателните възможности на потребителите

12:28 | 05.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Ръстът на продажбите на нови коли в Китай продължава да се забавя през юни

Продажбите на нови коли в Китай през юни са нараснали с 10,9% на годишна база до 839 хил. броя, показват данни на China Automotive Technology & Research Center (CATRC), цитирани от Bloomberg.

През май пазарът отчете ръст от 25%, а през април – от 34 на сто.

Продължаващото забавяне през юни се дължи на усилващата се инфлация, която е довела до спад в покупателните възможности на потребителите.

Според експерти китайското правителство ще продължи да затяга мерките си за охлаждане на икономиката през второто полугодие, вследствие на което се очаква продажбите на нови коли да забавят още повече темпа си, тъй като ръстът от предходните месеци се е дължал предимно на стимулите за покупка на автомобил.

От китайската асоциация на производителите на автомобили ще публикуват данните си за местния пазар за юни по-късно този месец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:26 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още