IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Лоши прогнози за Китай доведоха до нов спад на борсите в Азия

Седмицата завърши със загуба не регионалния индекс от над 3,5 на сто, показателят е на най-ниското си ниво за последните три седмици

11:42 | 02.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Лоши прогнози за Китай доведоха до нов спад на борсите в Азия

Седмицата завърши с понижение на повечето водещи борсови индекси в Азия, като поводът за това и днес бяха новините от Китай. Прогноза на Goldman Sachs показа, че икономическият ръст на страната ще падне под 8 на сто на тримесечна база през втората половина на годината, което се оказа обезпокоително за пазарите.

В резултат на това Shanghai Composite се понижи с 2,1 на сто, но в края на сесията успя да излезе на зелено с 0,4 на сто до 2 383 пункта. Въпреки ръста обаче, индексът е загубил над 7 на сто през изминалата седмица.

Малко преди края на търговията регионалният индекс MSCI Asia Pacific се движи със спад от 0,4 на сто до 111,49 пункта. Това означава, че той се е понижил с 3,6 на сто за седмицата, а стойността му е достигнала най-ниското си ниво за последните три седмици.

На обратния полюс днес беше основният индекс в Тайван Taiex, който се повиши с 1,06 на сто до 7 330,74 пункта. Това се дължи на търговското споразумение, подписано с Китай по-рано през седмицата. Очакванията са чрез него да бъде постигнато ускорение на процеса на интеграция в региона на Азия.

Днес в Токио Nikkei 225 се повиши с 0,13 на сто до 9 203, 71 пункта. Въпреки това обаче показателят отстъпи с над 5 на сто през изминалата седмица.

Основният индекс на борсата в Хонконг – Hang Seng, загуби 1,1 на сто до 19 905 пункта, а в Южна Корея Kospi отстъпи с 0,86 на сто до 1 671,82 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:51 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още