IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Украйна освободи от данъци финансирането на европейското по футбол

Украйна е домакин на европейските футболни финали през 2012 г. заедно с Полша

17:20 | 21.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Украйна освободи от данъци финансирането на европейското по футбол

Украинското правителство прие с мнозинство от 335 гласа „за“ закон за освобождаването от данъци на всички финансови средства, които Европейската футболна централа (УЕФА) ще отпусне на страната за организацията на първенството на Стария континент.

Украйна е домакин на европейските футболни финали през 2012 г. заедно с Полша.

Финансовата мярка на украинското правителство ще има положителен ефект най-вече върху продажбата на билети, чиято цена ще падне с между 10 и 15%. Именно цената на пропуските за европейските финали създаде редица скандали в държавата, след като те се оказаха прекалено скъпи за средния украински гражданин.

Средната заплата в страната е 250 долара, които са по-малко от предварително обявените цени за ВИП ложата на финалния мач в столицата Киев.

Украинският президент Виктор Янукович обяви подготовката на европейското първенство за приоритет номер едно, въпреки сериозното изоставане в строежа на хотели и обновяването на инфраструктурата на четирите градове, които ще приемат футболни срещи.

Това ще предизвика нова инспекция от страна на ръководството на УЕФА в края на месец май.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:12 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още