IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Говорителят на Кремъл допусна скорошен край на войната

Песков призна, че руската армия е претърпяла „значителни загуби", наричайки това „огромна трагедия“

22:56 | 07.04.22 г. 7
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Дмитрий Песков. <em>Снимка: EPA/SHAMIL ZHUMATOV / POOL</em></p>

Дмитрий Песков. Снимка: EPA/SHAMIL ZHUMATOV / POOL

Руската „специална военна операция“ на територията на Украйна може да бъде завършена в обозримо бъдеще, смята Дмитрий Песков, прессекретар на президента на Русия Владимир Путин.

„Надяваме се, че в близките дни, в обозримо бъдеще, тази операция или ще постигне целите си, или ще я завършим чрез преговори между руската и украинската делегации", каза Песков в интервю за британския телевизионен канал Sky News.

Той вярвал, че операцията може да бъде завършена чрез преговори, но това ще зависи от позицията на украинската делегация, както и от това „колко са готови да приемат условията на Русия".

Песков призна, че руската армия е претърпяла „значителни загуби", наричайки това „огромна трагедия".

По официални данни на Москва към 25 март 1381 руски военнослужещи са загинали от началото на войната, а около 3825 са ранени. Служител на НАТО, цитиран от Ройтерс, изчислява жертвите на между 7000 и 15 хил. военни. Днес Песков не даде конкретни данни за броя на руските жертви, макар че неколкократно бе запитан от журналиста.

„Интересуваме се от наистина обективно разследване на възможни престъпления. Искаме да разберем какви могат да бъдат форматите на такова разследване", казва още Песков в интервюто за британската медия.

На въпрос дали подобна дейност може да се разгледа в Международния наказателен съд говорителят припомни, че Руската федерация не участва в неговата дейност.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още