IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руски войски са влезли в Харков

Украинските власти предупредиха за опасност от екологична катастрофа и заради взривения през нощта газопровод до града

09:55 | 27.02.22 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Vincent Mundy/Bloomberg</em></p>

Снимка: Vincent Mundy/Bloomberg

Руските войски са влезли в Харков - вторият по големина град в Украйна, който се намира на 40 км от руската граница.

Руски войски влязоха в Харков, заяви Антон Герашченко, съветник на украинския вътрешен министър. По улиците на североизточния украински град преминават руски военно-транспортни средства, написа Герашченко в Телеграм.

На видеозаписи, публикувани от Герашченко и украинската Държавна служба за специални комуникации и информационна защита, се вижда как по улица в Харков се движат няколко леки военно-транспортни средства и, отделно от това, горящ танк, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Украински сили се сражават днес с руски войници по улиците на Харков, заяви областният управител Олех Синегубов.

 

Украинските власти предупредиха за опасност от екологична катастрофа и заради взривения през нощта газопровод до Харков, и заради избухналия пожар в склада за петрол на авиобаза Василков.

 

Междувременно операторът на газопровода в Украйна съобщи, че транзитът на руски газ до Европа през Украйна не е бил прекъснат, тъй като газопроводът не е бил повреден от взривовете.

Експлозии се чуват в различни украински градове, включително и в столицата Киев, където след сирена беше нанесен въздушен удар. BBC съобщава и за въздушни нападения над два града - Ровно на запад и Луцк на северозапад.

От руското министерство на отбраната обявиха, че техни въоръжени сили са блокирали градовете Херсон и Бердянск, както и че под техен контрол са били взети Геничевск и летище Черобаевка. От министерството твърдят и че украинските военни масово отказват да продължат военните действия в района на Харков.

Руските войски са окупирали южния украински град Нова Каховка, съобщават украински медии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:46 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 1
ing5rov
преди 2 години
чеченците са командировани да водят преговори с азов и айдар ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
penman
преди 2 години
Това не е обикновенна война. На голямата част от момчета в БТР-те и танковете не им се иска да стрелят срещу техни "братя", на отбранителните сили на Украйна - също и почти не използват противотанкови установки. Затова престъпникът Путин изпрати чеченци, които не изпитват такива чувства.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
khao
преди 2 години
.. яли са бой и са излезнали! Край на статията!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още