IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин: Научихме се да се борим с предизвикателствата

Повишаването на благосъстоянието и качеството на живота е наша главна цел, каза руският президент в новогодишното си обръщение

19:11 | 31.12.21 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>&nbsp;Снимка: EPA/YURI KOCHETKOV</em></p>

 Снимка: EPA/YURI KOCHETKOV

Русия се е сблъскала с предизвикателства, но руснаците са се научили да се борят с тях. Това заяви руският президент Владимир Путин в новогодишното си обръщение.

„Нас ни обединява надеждата за предстоящите добри времена, но разбираме, че те не могат да бъдат отделени от събитията от отиващата си година“, каза владетелят на Кремъл, цитиран от БГНЕС.

Той подчерта, че Русия се е сблъскала с колосални предизвикателства.

„Но ние се научихме да живеем в сурови условия, да решаваме трудни задачи. Успяхме да постигнем това благодарение на нашата солидарност“, отбеляза Путин.

Президентът пожела на руснаците здраве и успехи във всички области. Той заяви, че подобряването на техния живот е главна задача на властта.

„Повишаването на благосъстоянието и качеството на живота е наша главна цел. Решаването на тези задачи ще направи Русия още по-силна. Само заедно можем да осигурим по-нататъшното развитие и просперитет на нашата Родина“, подчерта Путин.

Според него руската икономика е възстановена в кратки срокове и сега предстоят да бъдат решени стратегическите задачи за развитие. Путин призна, че остават и редица нерешени проблеми, но като цяло Русия е преминала през 2021 г. достойно.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:38 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 5 rate down comment 0
korn
преди 2 години
Те пък едни предизвикателства. Ние в Европа кво да кажем? В последните десет има война на Изток в Украйна, война на Юг в Сирия и Либия. Милиони бежанци, алах акбаровци бяха пратени насам. Стотици алах акбаровци се пращани насам от Лукашенко. 4 години сме във икономическа война със американците от Запад. На Север сме във война със Великобритяния и БРЕКЗИТ който беше удар от вътре от съюзник. Атентати и финансова криза и енергийна криза. 27 нациии говорещи различни езици се опитвамев да живеем в мир и разбирателство. От всяка една посока на света идват удари и накрая за десерт Ковид. Но не сме опищяли света колко е трудно и несправедливо. Християни сме, днес е празник и въпреки всичко ще пийнем и хапнем и утре сме пак на бокното поле на живота. На Здраве.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 2
ing5rov
преди 2 години
да бе , друго си беше при Елцин ... : )))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 5
redcretin
преди 2 години
Продавача на надежди, дето вкара *** в мизерия като през война - ама без война :) Който му е повервал, заслужено мизерства!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още