IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин определи като "деградация на демокрацията" резолюция на ЕП

Приетата днес резолюция предупреждава, че ЕС се намира под все по-голям натиск от пропаганда от страна на Русия и ислямистки терористи

20:34 | 23.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Руският президент Владимир Путин смята за "деградация на демокрацията" приетата днес от Европейския парламент (ЕП) резолюция за противодействие на руската пропаганда срещу ЕС, предаде ТАСС.

По-рано днес ЕП прие с 304 гласа "за" срещу 179 "против" и 208 въздържали се резолюция, с която предупреждава, че Европейският съюз (ЕС) се намира под все по-голям натиск от пропаганда от страна на Русия и ислямистки терористи.

Според евродепутатите пропагандата цели изопачаване на истината, предизвикване на страх, съмнение и разделение в ЕС, съобщи пресслужбата на ЕП.

"Ако такова решение /за борба с "руската пропаганда"/ е взето, то говори за това, че наблюдаваме съвършено очевидна деградация, в политическия смисъл на думата, на представата за демокрация в западното общество", заяви Путин пред журналисти в Москва.

Руският президент отбеляза, че за първи път чул от журналисти за приемането на резолюцията, макар че му било известно за дискусията по тази тема.

"Съвсем неотдавна - и тези опити продължават досега, се опитваха да ни учат на демокрация и ние винаги сме слушали от тези "учители", че най-порочният начин да се действа с опонента е нещо да се забрани, а това не съответства на принципите и нормите на демокрацията. Най-добрият начин винаги е воденето на открита дискусия", посочи Путин. Той изрази надежда, че "здравият разум ще възтържествува" и реално няма да бъдат наложени ограничения върху руски медии.

В днешната резолюция за борба с пропагандата на трети страни, включително Русия, се посочват телевизия RT, информационната агенция "Спутник", фонда "Русский мир" и Россотрудничество /Федералната агенция по работа с ОНД, сънародниците в чужбина и по международно хуманитарно сътрудничество/ , отбелязва ТАСС.

В отговор на въпрос очаква ли промяна към по-добро в отношенията със САЩ Путин изтъкна, че Русия винаги се е обявявала за нормални отношения с Вашингтон. "Винаги сме казвали, че всякакви ограничения в търговията и в икономическото сътрудничество вредят на всички", добави руският лидер. 

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:25 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 5 rate down comment 3
bgMan
преди 7 години
Някак си не върви на главорез произхождащ от структурите на бившата КГБ да говори за деградация на демокрацията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 14 rate down comment 2
national power
преди 7 години
Инвестор не разбирам що мълчите и не ни разкажете как Тръмп събрал шефовете на най големите американски медии и казал че на сбирката присъствали най големите лъжци а СNN нарекъл мрежа от лъжци.Като ви разправях че Западните медии са гнусни парцали манипулатори и слугуват на силния на деня вие ме банвахте.Забраната на медии в ЕС е мракобесие и всички знаем как свършва.ЕС и Запада са пътници въпрос е на три четири години.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 18 rate down comment 19
Стоян Петров
преди 7 години
Приказките за това как Западът загнива са от времето на цар Николай Първи(1825г). Оттогава в империята им са избити поне 100 милиона човека, основно руснаци. Не злорадствам, но ще изчакаме и за останалите 100.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 20 rate down comment 8
markoci
преди 7 години
Помня навремето комунистите като заглушаваха свободна Европа........знаем историята след това. Както са я подкарали умните брюкселски зелки, да не стане след десет години кока колата в Брюксел да е 3 рубли.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 11 rate down comment 6
michaelis12
преди 7 години
мале а па кат се разпадне Еврогеяя и нема ни помощи нит нищо и в Булгаристания горките ше увиснат съвсем тагай нит новини ше помагатна Инвесторо нит нищо .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 10 rate down comment 8
michaelis12
преди 7 години
EU Retaliates Against US Banks & London With Global Trade War Tit-For-Tathttp://***.zerohedge.com/news/2016-11-22/eu-retaliates-against-us-banks-london-global-trade-war-tit-tat------------------------------------------------------------------------------------тея ***** верно са се взели на сериозно ?!? Не са у ред и ше има разпад, къде са тръгнали боси през ливадата не ги знам, ама мача за ЕС е свирен вече. до една петилетка го нема това изобретение и цялата ***** с него също .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 12 rate down comment 10
michaelis12
преди 7 години
нека си приемат резолюции немат никви ядове, после некой ше яде кожената палка само да видиме кой ше е ...... :))Putin "Buys The Dip" - Russia's Gold Buying In October Largest In Milleniumhttp://***.zerohedge.com/news/2016-11-23/putin-buys-dip-russias-gold-buying-october-largest-millenium
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 16 rate down comment 9
0pk
преди 7 години
Тия освен разни резолюции да приемат, вършат ли някаква истинска работа?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 18 rate down comment 10
ing5rov
преди 7 години
Ако Меркел/Европаламента смята , че чрез цензура и диктат може да ограничи свободата на мислене и изказване , много назад във времето се връща ! Всъщност за основната част от германците , дето са стадо с циментени глави ,е все тая ...за кого бил писал Оруел 1984 !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още