IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Йълдъръм: Това не са войници, а терористи

Турският народ прояви висока съзнателност в отстояването на законността и демокрацията, заяви премиерът

19:23 | 16.07.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Не войници, а терористи. Така турският министър-председател Бинали Йълдъръм нарече в парламента заговорниците, които се опитаха да извършат преврат в Турция, предаде Ройтерс.

„Днес е денят, в който всички партии казаха "не" на преврата", посочи още премиерът, като добави, че сътрудничеството в парламента ще бъде ново начало. 

Турският парламент се събра на заседание днес в сградата си в Анкара, която понесе разрушения при опита за преврат през изминалата нощ. Заседанието започна с минута мълчание, след което прозвуча националният химн, предаде ДПА.

Бинали Йълдъръм бе посрещнат с аплодисменти при влизането си и се ръкува с някои опозиционни политици.

„Благодаря на всички политически партии за проявените единство и солидарност в този критичен за Турция момент", каза премиерът, цитиран от ТАСС. Той изтъкна също ролята на обикновените турци в отблъскването на пучистите. „Турският народ прояви висока съзнателност в отстояването на законността и демокрацията", подчерта Йълдъръм.

Всичките четири парламентарно представени партии имат свои представители на заседанието.

В знак на протест срещу опита за преврат пред сградата на Меджлиса се събраха демонстранти, които носят плакати, осъждащи инициативата за сваляне на правителството на фракция в армията. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още