IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия и Украйна удължиха разрешителните за транзитните товарни превози

Блокираните на границите превозни средства ще могат да се приберат до 25 февруари

23:05 | 16.02.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Русия и Украйна удължиха разрешителните за транзитните товарни превози

Русия и Украйна успяха да се споразумеят за продължаване на срока на действие на разрешителните за транзитните товарни автопревози до 25 февруари, обявиха от руското министерство на транспорта, цитирано от ТАСС.

Решението ще даде възможност на транспортните средства, които са спрени на териториите на двете държави, да се върнат у дома до 25 февруари.

По-рано през деня украинското министерство на инфраструктурата обяви, че е сключило споразумение с руското министерство на транспорта за въвеждането на режим “прибирам се вкъщи” за всички спрени по границите камиони.

Повече от 600 украински превозни средства, които са блокирани на територията на Русия или са пътуващи за Украйна от азиатските страни, ще могат да се приберат безпрепятствено през периода.

Други 600 руски товарни автопревозвачи ще могат да се върнат в Русия, идвайки от страни в Европейския съюз.

От своя страна Украйна ще осигури съпровождане на руските колони от камиони до границата с Русия или с Беларус.

На 11 февруари украински активисти започнаха да блокират транзита на руски товарни камиони, а в отговор на това на 14 февруари Русия обяви, че спира движението на украински камиони през нейна територия. В понеделник пък украинското правителство спря транзитните превози на товарни автомобили с руска регистрация.

Руското министерство на транспорта потвърди готовността на Москва да отмени ответните мерки в случай на регулиране на ситуацията с блокираните руски камиони на територията на Украйна.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:51 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 14 rate down comment 0
0pk
преди 8 години
"Якщо куля в лоб, то куля в лоб" - човека си изпълнява обещанията :]https://***.youtube.com/watch?v=BzqZpl1EZPs
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още